Om mina blommor

Hej och välkommen till min blogg!

Här vill jag berätta lite om mina tygblommor, vilka tyger jag använder, hur jag gör och hur man tar hand om äkta handgjord sidenblomma.

Jag brukar använda sidentyger, chiffong, satin, crepe de chine, dupion, etc och polyestertyger.

Sidenblommor


Blommor gjorda av sidentyger är känsliga för vatten, de bör absolut INTE tvättas eller blötas ner på något sätt. De skall inte användas med ytterplagg ovanpå, då förlorar de formen. De är perfekta till fest, kanske vardag om man är försiktig. Sidenblommor skall helst förvaras i ask.

Att göra en sidenblomma tar tid. Först stärks tyger, sedan klipper jag ut blomblad för hand. Efter det färgar jag tyger med sidenfärger och sedan förmar varje blad med blomtillverkningsverktyg. Sedan limmar jag ihop blomblad och fixerar blomman på broschnål eller hårspänne.

Polyesterblommor

Blommor gjorda av polyestertyger tål nästan allt, bra att ha till vardag eller till fest med tanke på snabba byten i vädret i Göteborg :-) Polyesterblommor skall också förvaras i en ask för att försäkra att den inte ligger inklämd mellan saker, annars blir den platt som en pannkaka.

Även här klipper jag varje blomblad för hand och sedan bränner kanter ovanpå värmeljus. Då smälter tyget lite och försäkrar att kanterna inte fransar sig.

Oavsett tygkvalite lägger jag ner mycket tanke och kärlek för hantverket i varje blomma. Jag hoppas att mina kunder blir nöjda och om det finns nånting som gick fel, snälla skriv till mig så kan jag åtgärda det och förbättra kvaliteten av det jag gör.

E-mail: crazyflowermaker@hotmail.com

(Jag kan tyvärr inte kontaktas via telefon, därför att för det mesta sitter jag på föreläsningar och kan inte svara)

2 kommentarer:

 1. Hi,

  Do you speak English? I love your ylang ylang flowers. Do you know anywhere I could get a couple?

  Thanks,

  Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, I do speak English. Ylang ylang flowers were all made for Oriflame, but I can definetely make some more specially for U.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...